De grillwijze op de openhaard
Grillen van vlees of vis is een echte specialiteit van het huis en is een apart vak die je perfect moet uitvoeren om het maximum van de smaak te behouden en er extra te kunnen toevoegen.
Onze klanten vanuit De Panne, Adinkerke, Koksijde en Veurne kunnen onze gerechten alvast smaken.
Keuze van het hout
De basis om de goede smaak van het vlees of de vis naar boven te brengen is het hout dat men gebruikt om te grillen.
Het restaurant “Moeder Lambik” in De Panne kiest daarom bewust voor tropisch hardhout.
Dit hout geeft een aparte aroma aan het vlees en zorgt voor een perfecte temperatuur terwijl de opgebrande “braise” voor een gelijktijdige garing van het vlees of de vis zorgt.
Warmte van de open haard
Onze kok is constant bezig met op het temperatuur houden van de open haard en zo garanderen wij de perfecte cuisson.
Om onze cote à l’os of ribstuk perfect af te bakken is vooral belangrijk de juiste timing te respecteren en een goede feeling tussen de warmte van de open haard en de vis of vleesbereiding.
Kruiding van het restaurant "Moeder Lambik"
De huisgemaakte vleeskruiden en viskruiden maken de bereiding af.
Geheel in de stijl van ons restaurant
Klaas Van Laeren
Chef kok Moeder Lambik